Maja Skarbäck

Au Pair i Massachusetts 2015-2016

God Jul!

USA Permalink0
Började dagen med tre timmars jobb då jag bland annat introducerade Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul och hittade de flesta originalklippen, vilket barnen uppskattade mer än de enstaka svenska vi tittade på. Sean vid halv ett bunkrade jag upp med pepparkakor, skumtomtar, rice pudding (vilket var det som var närmast ris à la Malta jag kunde komma), julmust, saffransskorpor och lussekatter för att få en så svensk jul som möjligt denna julafton. Jag skypeade med kära familjen som är hos farmor och tittade på dem när de öppnade julklappar och jag öppnade även en av julklapparna från dem. Sedan kom värdbarnen inspringandes hela tiden och de fick öppna julklapparna som mina föräldrar skickade dem. De blev överlyckliga för de små gåvorna och satt sedan ett bra tag på mitt sovrumsgolv och lekte med dem. Jag trodde att det skulle vara mycket mer känsloamt med en julafton hemifrån men det var det inte, tack och lov.
Har även tittat på Kan du vissla Johanna idag, vilket är det bästa på tv på jul, enligt mig. Så himla mysig och Per Oscarsson är ju för bra han. 
Vid 5 pm åkte vi till kyrkan för gudtjänst. Min värdfamilj tillhör den unitariska kyrkan och måste nästan säga att den inriktningen känns mer vettig än min egen, haha. Gudtjänsten innebar carols, julkrubba, barnkör och ljuständning med alla involverade och alltihop var väldigt mysigt. 
Nu är vi på väg för middag som traditionsenligt innebär asiatiskt (oftast hibachi) i den här familjen, om jag förstått det hela rätt. Skön tradition måste jag ändå säga. Sen kanske det även blir en film innan alla går till sängs i mysiga pyjamasar. Jultomten ska komma hit runt 1-2 i natt enligt santatracker och barnen är galet taggade på juldagen! Jag med, faktiskt. Ser fram emot en amerikansk jul. Ska bli kul! 
God jul på er!
I natt bytte Elfie plats för sista gången i år. Det är en tomtenisse som övervakar barnen och varje natt åker till tomten för att rapportera hur barnen beter sig och även lämnar barnens önskelistor. Sedam när hon är tillbaka stannar hon på en ny plats och om man rör henne förlorar hon sin magi för ett tag och det är inte alls bra, av någon anledning. Gillar verkligen sen där nisse-idén och tydligen har de flesta familjerna en sådan här Elf on the Shelf hemma under december. 
Till top