Maja Skarbäck

Au Pair i Massachusetts 2015-2016

Tisdag i skidbacken

USA Permalink0
Livet och vardagen rullar på och jag trivs mer än någonsin!
Igår hade Lucas halvdag i skolan och en av de få sakerna vi har gemensamt (då han är väldigt intresserad av sport och jag har varit bollrädd i majoriteten av mitt liv) är slalomåkning (kanske för att ingen boll är inblandad...) åkte vi till ett skidresort i närheten efter att jag hade hämtat upp honom i skolan. Vi åkte ner för backar, upp i liftar, fikade lite och bara njöt av att få åka slalom i över fyra timmar. Lucas verkade lite "orolig" över om jag ens kunde stå på skidorna men när vi väl började blev han dock imponerad! "Jag och pappa är bäst på att åka skidor i vår familj. Fast nu är ju du här och du är rätt så bra så jag vet inte riktigt...". Jag är glad över att det i alla fall finns något som jag är bra på när det kommer till sport.     
Hur som helst. Jag märkte verkligen skillnaden mellan den här gången och tidigare gällande skidåkning. Jag har alltid varit den allra yngsta på våra skidresor under min uppväxt och att nu plötsligt vara den som ska hålla reda på ski passes och barn kändes ganska konstigt. Fast rätt kul att inte vara den enda som vill åka mellan träden längre, haha. Börjar ju dock bli allt mer besvärligt med tanke på mina 173 cm och därmed mycket längre skidor. I alla fall, så otroligt kul att få åka med Lucas! Jag lärde honom allt jag kan, från att man alltid ska ha Marabou i fickan till att det går fortare att ta sig fram med en stav om man har den mellan skidorna istället för vid sidan. 
Utmattade åkte vi efter ett tag hem och sedan var det inte så svårt att sova gott på natten. Bra dag! Ser fram emot nästa tisdag vi åker skidor igen. 

Till top