Maja Skarbäck

Au Pair i Massachusetts 2015-2016

En helt vanlig konversation

USA Permalink0
Skrev för ett par veckor ner ett kort samtal som uppstod i köket hos oss och tänkte dela med mig av den för att ni ska få en liten bild av hur min värdfamilj kan vara.
 
John (värdpappa): Have you seen the sponge?
Maja: The what?
John: You don't know what it is?
Maja: Eh, no.
John: Oh, here it is!
Maja: Oh. I never use that word so didn't know what it was. In Sweden it's the same word as mushroom so I always think of it as a mushroom.
Lucas: Hahaha! (Kaya kommer in) Kaya! Maja didn't know what a sponge was.
Kaya: WHAT? You're like living with it everyday!?
Maja: Thanks. 
John: True. 
 
Ja, jag har aldrig varit så värst bra på engelska... Det absolut mesta av språket har jag lärt mig de senaste två-tre åren så jag ligger väl lite efter. Tur att man har en värdfamilj som så gärna lär en, haha. 
Konversationer här är så otroligt roliga ibland och jag önskar att jag kunde spela in dem eftersom att barnens sätt att säga saker ibland är så himla fantastiska! Synd att allt låter mycket tråkigare nedskrivet dock... Jaja.
En av mina favoritkonversationer det senaste var när Kaya hade kastat runt en oöppnad tampong på golvet (fråga inte...) och Taz hittade den och kom till mig och gav mig en väldigt utförlig lektion i hur man använder den. Jag behövde inte inflika med många ord där, måste jag erkänna. Vilken liten 7-årig expert, va.
 
Godnatt på er!
 
Till top