Maja Skarbäck

Au Pair i Massachusetts 2015-2016

Att stå med 1 000 000 människor på Times Square

USA Permalink0


Så onsdagen den 30e åkte jag tidigt till New York City och möte upp Maja på Grand Central för att sedan åka till Laurens kontor och lämna väskorna. Mira har varit Laurens barnvakt och hon var otroligt snäll som tillsammans med sin man Sean lät mig och Maja flytta in över nyår. De är bland de generösaste och mest välkomnande människorna jag någonsin träffat! För att bara har skrivit lite till varandra och sedan bo hos dem i tre nätter var inga problem alls och både jag och Maja kände oss väldigt hemma, haha. 
Hursomhelst. Jag och Maja tog oss en sväng till Flariton Building, Madison Square Park och åt på Vapiano innan vi åkte till Brooklyn där Lauren och Sean bor. Vi åt kvällsmat och bara pratade innan vi gick och lade oss på en stor luftmadrass mitt i köket. 


På nyårsafton gick vi upp runt 10, klädde på oss (jag med underställ, raggsockor och två par vantar för att vara så förberedd som möjligt), köpte pizza på något random ställe i Brooklyn och satte oss sedan på tunnelbanan mot Manhattan. 
Där gick vi direkt till Times Square, egentligen mest för att kolla läget inför kvällen men det visade sig att några hundra tusen redan ställt sig att vänta och vi insåg att vi lika gärna kunde stanna. Sagt och gjort, vi blev insläppta i en sektion, kroppsvisiterades av poliser, fick väskorna igenomkollade och hela det paketet för att sedan från klockan 2pm stå på i princip samma plats fram till midnatt. Vi var ju då inte så väl förberedda och hade varken mat eller vatten med oss men det gjorde inte så mycket. Man blev inställd på det så att inte kunna lämna sektionen för toabesök eller mat kändes inte så mycket förrutom när klockan närmade sig midnatt och kroppen insåg att den snart skulle bli utsläppt ur området som kanske var 80-100 km2. 
Så vad gjorde vi i över 10 timmar? Bra fråga. Pratade. Tog kort. Lyssnade på bl.a. Jessie J, Demi Lovato, CNCO, Daya och Wiz Khalifa & Charlie Puth som spelade på Times Square denna afton. Fick roliga accesoarer och ballonger. Dansade till bra låtar. Tittade på folk. Vinkade som fån in i kameror. Tittade på saker som hände i allmänhet. Fast 50% bara väntade vi, haha. Men ju mer klockan närmade sig 12am desto häftigare blev stämningen och vilken folkfest hela grejen är! Lätt det häftigaste jag varit med om. Inte kallt heller faktiskt! Frös ingenting trots det kalla vädret.
När klockan slog 11.59pm räknade alla ner från 60 och kulan började släppas (!!!) och de tio sista sekunderna väckte verkligen en härlig känsla. Sen var det nyår, alla tjoade och tjimmade, kramade om varandra, tog kort och sedan var det dags att evakuera Times Square på dessa EN MILJON människor runt halv 1. 
Med en mycket snabbt växande hunger begav vi oss ut i centrum för mat och det blev fast food som inte var så festlig. Runt halv 5 somnade vi äntligen med värk i hela kroppen. Fattar inte hur man kan få så ont av att göra så lite.
Såå. Nyår på Times Square i New York City. Enligt amerikaner det absolut coolaste man kan göra på nyår och nu förstår jag verkligen det. Den känslan man hade! Kommer aldrig glömma den.
Skriver om de andra dagarna i ett annat inlägg. Hej!
Till top